Om Stjärnbädden

Visst kan det vara tryggt att veta att din säng är utvecklad och byggd i Sverige av ett företag som bygger så bra sängar att det blivit Europas största sängföretag.

Stjärnbädden sängar utvecklas och byggs i vår sängfabrik som ligger i Rydaholm i Småland. Här byggs sängarna med engagemang och stor hantverksskicklighet. Stjärnbädden erbjuder ett av marknadens bredaste sortiment med kvalitetssängar i olika prisnivåer. De är anpassade för skandinaviska sovvanor och designade i ett modernt stilrent och skandinaviskt manér.

Stjärnbädden ingår i Hilding Anders-koncernen som har sina rötter i Bjärnum i Skåne där företaget en gång grundades.

Upplev skillnaden med MLB

Insidan är annorlunda

Du känner igen dem till sitt utseende men på insidan är Stjärnbäddens sängar annorlunda jämfört med många andra sängar. Med nytänkande i konstruktionen och i användandet av nya komfortmaterial i olika kombinationer blir sovkomforten på en helt egen nivå – allt för att du skall kunna sova bättre utan att det kostar dig mer.

Senaste teknik i kombination med tradition och hantverkskunnande

MLB – Multi Layer Bed – är ett innovativt sätt att bygga sängar. Genom att använda enbart högkvalitativa material med bästa följsamhet ger våra sängar enastående avlastning och ett jämnt mottryck – de viktigaste egenskaperna för god sovkomfort.

Att konstruktionssättet dessutom ger ett jämnt komfortdjup över hela sängens yta kommer hela din kropp att uppskatta natt efter natt.
Stjärnbäddens olika produktserier skiljer sig i komfort och känsla men redan i våra enklaste sängar kan du njuta av MLB-konstruktionens unika egenskaper.

Mottryck

Som ett resultat av den individuella följsamheten blir mottrycket jämnare i sängen gentemot kroppen – en av de viktigaste egenskaperna för god sovkomfort.

Följsamhet

Genom att endast välja material som har riktigt bra individuell följsamhet – såväl stoppning som fjädrar – skapas förutsättningar för bästa avlastning och stöd.

Komfortdjup

MLB-konstruktionen, med väl tilltagna lager av avlastande stoppningsmaterial och resårer, gör att komfortdjupet är bibehållet över hela ligg- ytan för bästa avlastning av hela kroppen.

Hög kvalitet och generösa garantier

Vi har ett uttalat fokus på att alltid ge mer i form av design, trygghet och sovkvalitet inom varje prisnivå. Alla våra sängar är tillverkade i Sverige med stor hantverksskicklighet.

Stjärnbädden är ett helt svenskt sängvarumärke med all tillverkning i Sverige. Vilken Stjärnbädden säng du än väljer vet du att allt är väl genomtänkt och att kvalitet på såväl stomme, resårsystem som bäddmadrasser är av högsta klass.

Sängarna byggs i Sverige med material av högsta kvalitet och med stort hantverkskunnande. Alla våra träramar är byggda med FSC®-märkt trä. Certifiering innebär att någon intygar att en produkt tillverkas eller behandlas enligt en viss standard. FSC® har standarder för skogsbruk och spårbarhet.

MLB – Multi Layer Bed – är ett innovativt sätt att bygga sängar. Genom att använda enbart högkvalitativa material med bästa följsamhet ger våra sängar enastående avlastning och ett jämnt mottryck – de viktigaste egenskaperna för god sovkomfort.

Stjärnbädden arbetar konsekvent för högsta kvalitet och minimerad miljöpåverkan. Som ett led i det är hela vår tillverkningsprocess certifierad enligt både ISO 9001 och ISO 14001. När du köper säng från oss på Stjärnbädden så innebär det att du förutom att sova gott också kan sova tryggt och med ett riktigt gott miljösamvete.

Svensk design och högsta detaljkvalitet

Stjärnbädden sängar är till 100 % designade i Sverige med ett skandinaviskt formspråk. De har mycket fina tyger och matchande urval av gavlar, sängkuddar och ben för snygga helhetslösningar.

En säng från Stjärnbädden ger förutom högsta sovkomfort också en möbelkänsla och ett uttryck som blir en viktig del av inredningen i sovrummet. Den ger alltid, med sitt fina hantverk och vackra tyg, en lyxig känsla som du kommer att njuta av varje dag i många år.

Välj bland de noga utvalda tygerna, färgerna och tillbehören. Färger som är lätta att möblera med, matcha och sätta accenter till och som aldrig blir omoderna. Tillsammans med gavlar, gavelkuddar och snygga benlösningar skapar du en helhet och ett sovrum som förverkligar dina drömmar.

En av världens största sängtillverkare

Stjärnbädden är en del av Hilding Anders-familjen

Hilding Anders är den ledande sängtillverkaren i Europa och Asien och har sitt huvudkontor i Malmö. Företaget grundades 1939 och finns idag i 19 länder på 25 platser med sammanlagt ca 9500 anställda. Under 2016 hade Hilding Anders en omsättning på 872 miljoner euro med försäljning i sammanlagt 65 länder.
Genom ett urval av egna, starka varumärken och konkurrenskraftiga egna varumärkeskoncept erbjuder Hilding Anders sängar och madrasser för alla behov. Vi anstränger oss varje dag för att ge världen en god nattsömn och vi strävar efter att bli världsledande inom sängar och madrasser.

www.hildinganders.com